miercuri, 31 iulie 2013

Caviarul - Hrana zeilor

Caviarul este un adevarat produs de lux si unul dintre cele mai scumpe alimente. S-ar putea sa va surprinda dar caviarul a fost, odata, un produs foarte popular si des folosit de catre oricine. Astazi, acesta este considerat cu “tratament special” si chiar un simbol al statutului social. Icrele negre sunt originare din Marea Caspica si Marea Neagra: Azerbaijan, Iran, Rusia si Kazakhstan, unde inca reprezinta un fel de mancare specific bucatariei locale. De cele mai multe ori este servit ca aperitiv pe paine prajita unsa cu putin unt. Caviarul este facut din icre sarate de peste, dar, in ciuda credintei populare, numai trei tipuri de sturion pot purta demn numele de Caviar, iar acestea sunt icrele recoltate de la sturioni de Beluga, Osetra, sau Sevruga.

Ludovic al XV-lea nu a stiut sa-l aprecieze, dar astazi, caviarul este considerat aurul negru al gastronomiei mondiale. Cand Ludovic al XV-lea a scuipat acele "perle" de peste primite in dar de la tarul Petru cel Mare, nu stia ca refuza un aliment care, peste multi ani, va deveni cel mai scump si apreciat din lume. In acea vreme, francezii nu aveau gusturi atat de rafinate, de aceea rusii si persii sunt renumiti in toata lumea ca fiind primii negustori ai produsului, desi populatia din aceste tari nu il consuma decat ocazional. In secolul XVII, din cauza foametei, icrele negre au fost cunoscute chiar si in America in randul claselor sarace, oamenii fiind nevoiti sa manance maruntaiele diverselor vietuitoare terestre sau acvatice pentru a supravietui.

parfum cu note de caviar

Ludovic al XV-lea nu a stiut sa-l aprecieze, dar astazi, caviarul este considerat aurul negru al gastronomiei mondiale. Cand Ludovic al XV-lea a scuipat acele "perle" de peste primite in dar de la tarul Petru cel Mare, nu stia ca refuza un aliment care, peste multi ani, va deveni cel mai scump si apreciat din lume. In acea vreme, francezii nu aveau gusturi atat de rafinate, de aceea rusii si persii sunt renumiti in toata lumea ca fiind primii negustori ai produsului, desi populatia din aceste tari nu il consuma decat ocazional. In secolul XVII, din cauza foametei, icrele negre au fost cunoscute chiar si in America in randul claselor sarace, oamenii fiind nevoiti sa manance maruntaiele diverselor vietuitoare terestre sau acvatice pentru a supravietui.
In prezent, pretul caviarului de la sturionii de crescatorie ajunge la aproximativ 1.400 euro/kg in comparatie cu morunul iranian, care ajunge la 2.000 de euro/kg.

Caviarul a fost mult timp privit ca mancarea dragostei. Reputatia sa de afrodisiac este legata de asocierea primitiva cu icrele pestelui ca un simbol al reproducerii. Stiinta de asemenea sustine aceasta afirmatie in ideea in care acesta este bogat in zinc, iar zincul este cunoscut prin cresterea libidoului. Cel mai probabil, efectul de afrodisiac al caviarului este evident mai ales cand este consumat alaturi de o sticla rece de vodka sau sampanie, dar puterea de seductie este cel mai bine emanata de aura de bogatie si lux care inconjoara aceasta delicatesa.

Icrele negre sunt folosite si in industria cosmetica, pentru incetinirea procesului de imbatranire. Caviarul este deosebit de bogat in fosfolipide, fosfoproteine si aminoacizi.  "Hrana zeilor" este benefica si pentru frumusetea podoabei capilare, datorita vitaminelor si mineralelor care ajuta la stimularea procesului de regenerare a structurii celulare a firelor de par.
Cand vine vorba de parfumuri, nota de caviar a intrat in atentia noastra cand Theirry Mugler a dezvoltat exclusiv o metoda de distilare moleculara care permite reproducerea aromatica a oricarei substante. Extractia moleculara a caviarului este descrisa ca fiind similara cu mirosul de iod, in termini olfactivi nimic special, dar totusi reusind sa dea mirosului putina consistenta. In parfumul lui Theirry Mugler –Womanity, primul parfum dulce-ciprat creat vreodata, nota de caviar este folosita pentru a atinge echilibrul perfect si sa creeze o balanta deosebita intre notele dulci si smochine. Este, de asemenea, folosit sa exprime luxul si rafinamentul si sa adauge o rasucire blanda de vanitate, atat de necesara in descrierea celei mai subtile fiinte de pe pamant – femeia.
parfum cu note de caviar
Alte parfumuri care contin acest ingredient sunt Carolina Herrera 212 Vip Men sau de la Guess Seductive Homme.


Surse: www.wikipedia.com
          www.fragrantica.com
          http://aromedelux.ro

joi, 25 iulie 2013

Moscul - indispensabil

Te-ai intrebat vreodata care este cel mai folosit ingredient in parfumerie? Aparent, inca din cele mai vechi timpuri, moscul are toate coordonatele pentru a putea fi asociat cu toate parfumurile.

MOSC – 1. Mamifer rumegator de marimea unei caprioare, lipsit de coarne, cu caninii superiori foarte lungi, originar din Asia (Moschus moschiferus). 2.  Substanta cu miros patrunzator si placut, secretata de masculul moscului, care se foloseste in industria parfumurilor, in cosmetica si in medicina.  


Mosc  este un cuvant care, initial, descria o substanta maronie cu miros patrunzator, secretata de cerbii moscati din genul zoologic Moschus. Masculul acestei specii are o glanda moscata, ce se gaseste intr-un sac pozitionat intre genitale si buric si care secreta feromoni puternici pentru atragerea femelelor. Se spune, inca din timpuri stravechi, ca mireasma nemaipomenita de mosc actioneaza ca un afrodisiac excelent, iar stiinta moderna a oferit explicatii.

Moscul de cerb era cunsocut inca din Antichitate, iar primele referiri scrise la uzul sau in parfumerie conduc la parfumeurii bizantini si arabi din secolul al VI-lea. El era folosit din belsug de califii din Bagdad si la mare pret printre arabi. Aceasta materie parfumata era, chiar, adaugata in mortarul folosit pentru ridicarea peretilor de moschei, cu scopul de a emana efluvii fermecatoare ori de cate ori soarele va incalzi moscheile. Filozoful arab Al-Kindi, care a scris sute de tratate despre diverse teme, inclusiv despre parfumuri, mentiona includerea moscului in multe retete de parfumuri, promovandu-l ca pe unul dintre cele mai pretuite bunuri importate din Orient. Cu toate acestea, moscul nu a fost folosit numai pentru proprietatile lui odorante, ci si cu scopuri curative. Tamaduitorii arabi si tibetani il utilizau ca stimulent al sanatatii masculine, in practicile ayurvedice era folosit in tratarea bolilor cardiace, mintale si neurologice, si, inca si in zilele noastre, el detine un rol important in medicina chinezeasca traditionala, fiind inclus in retetaul a peste 300 de remedii.


In parfumerie, termenul de "mosc" nu este intotdeauna aplicat pentru a desemna un ingredient concret, ci, mai degraba, el descrie impresia generala a unei compozitii de parfum. Acesta este componenta ideala pentru un finisaj fin si pentru fixarea compozitiei parfumului pe piele. Aroma naturala a moscului este foarte complexa si, de regula, ea poate fi descrisa cu atribute foarte diferite, chiar contradictorii: de la dulce, cremos la pudrat sau prafos si pana la bogat, opulent, ca pielea, condimentat sau chiar lemnos. In mod caracteristic, se spune despre nota de mosc ca este o nuanta animalistica, de o natura plina de viata, oscilanta, adesea contrastanta. Mirosul tipic de mosc se dezvolta din tinctura de mosc natural dupa ce componentele ei volatile s-au evaporat, ceea ce permite notelor calde si senzuale de "mosc veritabil" sa vina la suprafata. Moscul natural este produs de secreţia glandelor sexuale ale cerbilor, productia de 1 kg de mosc necesita sacrificarea in medie a 100 de cerbi. Din fericire, parfumul natural de mosc poate fi produs si din plante sau poate fi sintetizat (moscul alb). Acesta a fost produs pentru prima oara de Alber Baur in anul 1888. In prezent au aparut mai multe tipuri de mosc sintetizat folosit in parfumerii. Folosirea moscului animal este interzis din anul 1979, cand cerbul moscat a fost pus sub protectie ca specie periclitata. Astazi, nota de mosc alb este una dintre cele mai frecvent utilizate in crearea parfumurilor, oferind o modalitate mai etica si fiind mult mai putin costisitoare decat moscul animal.

Dintre cele mai cunoscute parfumuri renumite pentru acest ingredient va amintim de Happy de la Clinique, Flowerbomb de la Viktor & Rolf, Carolinade la Carolina Herrera, Noa de la Cacharel, Lancome Tresor in Love si Prada forWomen, dar bineinteles ca lista poate fi completata oricand.

Sursa: www.dexonline.ro
          www.fragrantica.com
          www.aromedelux.ro

luni, 1 iulie 2013

Little black…scent!

Nu cred ca nu ati folosit vreodata expresia “ma imbrac in negru, merg la sigur”. Clasicul elegant, micuta rochie neagra, outfit-ul care te scoate din orice incurcatura vestimentara, are acum si un correspondent olfactiv! Parfumul! Incepand cu cele mai noi lansari “ascunse” in sticle intunecate sau cu denumiri cromatice (black sau noir), si pana la licori negre, precum parfumul inspirat de Dolce & Gabbana, remarcam o noua tendinta in parfumerie.

Cu toate ca multe dintre voi veti spune ca nu va place sticla neagra pentru parfum pentru ca nu veti sti niciodata cat mai aveti ramas, sau daca a mai fost folosit inainte, un lucru este cert si general acceptat…negrul este sexy si mai presus de tot, negrul vinde.


Va prezint mai jos cateva parfumuri “negre” care va vor surpinde prin contrast cu aroma lor!

Coco Noir de Chanel este un parfum floral lemnos cu mosc de dama. Acesta este un parfum nou ce a fost lansat in 2012. Coco Noir a fost creat de Jacques Polge si Christopher Sheldrake. Notele de varf sunt grapefruit si bergamot. Inima ii bate in ritmuri de iasomie, trandafir, narcisa si muscata, in timp ce la baza gasim boabe de tonka, paciuli, lemn de santal, vanilie, mosc alb si olibanum.

Boss Nuit Pour Femme de Hugo Boss este un parfum floral de dama ce a fost lansat in 2012. Notele de varf sunt piersica si aldehide. Inima ii bate in ritmuri de iasomie, woodsorrel si flori albe, in timp ce la baza gasim lemn de santal si muschi.

Desire de Dolce&Gabbana este un parfum oriental floral de dama ce a fost lansat in 2013. Creatorul acestui parfum este Givaudan. Notele de varf sunt bergamot, mandarina, lici si lacramioare. Nota de mijloc este tuberoza in timp ce la baza gasim lemn de santal, vanilie, caramel si ambra.

Varianta feminina a fost lansata in 2009 si a fost conceputa dupa varianta masculina. Encre Noir Pour Elle vine in acelasi flacon negru elegant, ce intruchipeaza un cub mistic. Parfumul se deschide cu note proaspete de citrice, precum bergamota de Sicilia, in combinatie cu amb

reta din India, in timp ce notele de frezia dezavaluie inima florala a acestei compozitii. Baza introduce vetiverul tahitian, cedrul din Texas si o urma magica de mosc. Un parfum sofisticat, senzual si cald.

Jasmin Noir de Bvlgari este un parfum oriental floral de dama, lansat in 2008. Jasmin Noir a fost creat de Carlos Benaim si Sophie Labbe. Notele de varf sunt gardenie si note verzi. Notele de mijloc sunt iasomie si migdale in timp ce la baza gasim boabe de tonka, lemn dulce, note lemnoase, ambra, paciuli si mosc.

Keep calm and wear black!



















Sursa: www.aromedelux.ro

miercuri, 19 iunie 2013

Arome de vara!

Toate femeile care se respecta ar trebui sa stie ca odata cu sosirea anotimpului calduros trebuie sa-si schimbe parfumul. Temperaturile ridicate ne obliga sa alegem alte arome. Mai jos veti gasi o lista a parfumurilor de vara –  usoare, proaspete si discrete!

Pentru multe dintre noi, schimbarea parfumului este un motiv de bucurie. Cum se incalzeste, incepem cautarea  unei noi miresme, pentru ca (cel putin mie) ne place sa experimentam mereu parfumuri. Exista insa femei care folosesc acelasi parfum pe perioade indelungate. Nu este o greseala, atata timp cat parfumul este adecvat anotimpului in care ne aflam.

Cand va hotarati sa va cumparati parfumul, va sfatuiesc sa alegeti parfumuri fresh si discrete. Oferta este extrem de variata: arome acvatice, care au un efect foarte revigorant, arome citrice, care sunt proaspete si relaxante, sau arome florale, extrem de feminine. In alegerea parfumului de vara, tineti cont ca trebuie sa fie discret. Mirosurile puternice si foarte dulci ii pot deranja pe cei din jurul vostru. Mai mult decat atat, unele persoane pot experimenta dureri de cap si senzatii de greata din cauza unor miresme intense.

Preferatele mele pentru acest sezon sunt:

Daisy Eau So Fresh de Marc Jacobs este un parfum floral fructat pentru femei ce a fost lansat in 2011. Notele de top sunt de grapefruit, note verzi, zmeura si pere, notele de mijloc sunt de iasomie, trandafir, violeta, litchi si flori de mar, in timp ce la baza gasim mosc, cedru de Virginia si prune. 

Simbol al armoniei si seductiei, Omnia Green Jade vizeaza tinerele. Se deschide cu arome proaspete de mandarine verzi si apa de izvor, adaugand bujor alb, pere si flori de iasomie. Notele de baza incorporeaza aromele de fistic si mosc.

DKNY Be Delicious este un parfum luminos, proaspat si energic, ce corespunde unei imagini a femeii indraznete si fermecatoare. Notele de top se combina din note verzi, frunze de violeta, mere, grapefruit si magnolia. Inima bate in ritmuri de tuberose, lacramioare, trandafir si violea, in timp ce la baza gasim lemn de santal, ambra si mosc. A fost lansat in anul 2004 iar creatorul parfumului este Maurice Roucel. 


Din Cruise Collection am ales Escale a Portofino de Dior este un parfum citric aromatic de dama ce a fost lansat in 2008. Creatorul acestui parfum este Francois Demachy. Notele de varf sunt bergamot, petit grain si lamaie. Inima in bate in ritmuri de migdale, floare de portocal si boabe de ienupar, in timp ce la baza gasim cedru, chiparos, galbanum, chimion si mosc.

Lolita Lempicka – Fleur Defendue a fost creat de celebra Annick Menardo care a combinat tonurile floral fructate ale bujorului, violetei, migdalei, cireselor si moscului intr-un melanj ispititor, feminin si copilaros, caracteristic brandului Lempicka.



Look de Vera Wang este un parfum de dama ce a fost lansat in 2008. Creatorul acestui parfum este Firmenich ce ne surprinde cu notele de varf de mandarina, note verzi, lici si mar verde. Inima este compusa din crin, frezie si iasomie in timp ce la baza gasim vanilie, mosc, lichen si paciuli. 

Si ultimul dar nu cel din urma, all time favorite, Chanel No 19 care este un parfum floral verde de dama ce a fost lansat in 1970. Parfumul prezinta note verzi, flori albe si note lemnoase, pentru mai multe detalii despre acesta cititi si aici!

Care sunt preferatele voastre?
Ce ati mai adauga la lista?

Spor la cumparaturi dragilor!

Sursa: www.aromedelux.ro
          www.perfumeshrine.com

luni, 10 iunie 2013

Parfumurile Celebritatilor I

De ce ne poate interesa lista “Parfumurile celebritatilor”? Pentru ca, sa recunoastem, uneori ne place sa-i copiem putin, sa fim ca ei, poate chiar sa purtam acelasi parfum cu ei. Si, bineinteles, din pura curiozitate.
Parfumul unei persoane, la fel ca si culoarea preferata, imbracamintea pe care si-o alege, spune multe despre el sau ea. In ziua de astazi vedetele sunt foarte adorate, la fel si parfumurile. Cu siguranta multi dintre noi incercam sa copiem vestimentatia acestora, stilul lor de viata si asa mai departe, ceva care ar putea suna ciudat insa este foarte firesc, de ce sa nu incercam ceea ce incearca si alti?

Este posibil ca sa avem gusturi similare sau poate chiar sa descoperim noi lucruri care ne atrag. In acest articol o sa va invit sa vedem impreuna care sunt parfumurile preferate ale unor vedete mai cunoscute sau mai putin cunoscute.
Fara preferinte, in ordine alfabetica, o sa vi le prezint pe cele mai adorate!

Aquolina - Pink Sugar este un parfum pentru tinerele fete care iubesc dulciurile. Este un parfum foarte dulce, care miroase ca vata de zahar de fructe. Notele de top sunt bergamota, portocala siciliana si arome de frunze de smochin. in inima, lacramioara firava se bucura de compania florii de lemn dulce si fructe rosii. Baza este compusa din vanilie, caramel, lemn si note de mosc. Acest parfum este preferat de Vanessa Hudgens, Cameron Diaz si Shakira.


Bvlgari are o gama vasta de parfumuri si sunt foarte multe celebritati care prefera acest brand. Bvlgari Pour Homme este preferat de Alec Baldwin si Al Pacino. Parfumul este oriental lemons si se compune in top cu flori de lotus, bergamot si frunze de violeta, notele de mijloc sunt vetiver, note lemnoase, lemn de santal iar notele de baza sunt de lemn de casmir, rasini, miere alba, ambra si mosc. Bvlgari Black este adorat de Angelina Jolie, acesta fiind un parfum unisex oriental lemnos  ce a fost lansat in 1998. Notele de varf sunt ceai verde, bergamot si trandafir. Inima bate in ritmuri de lemn de santal, cedru si iasomie in timp ce la baza gasim piele, ambra, mosc, vanilie si lichen. Tot de la Bvlgari, regasim printre preferintele vedetelor Bvlgari Pour Femme -  preferat de Gwyneth Paltrow si Amanda Seyfried, acesta fiind un parfum este un parfum floral compus din garoafa, woodsorrel, coriandru, zmeura, piersica, bergamot, floare de portocal si piper de Sichuan in top. Inima bate in ritmuri de radacina de stanjenel, stanjenel, heliotrop, lacramioare, trabdafir bulgaresc si iasomie egipteana in timp ce baza ne surprinde cu ambra, lemn de santal, mosc, rasina benzoica, vanilie, ceai verde, note lemnoase, cedru si styrax.

Din topul preferintelor, bineinteles, nu lipseste Chanel. Acesta brand fiind indragit de Catherine Deneuve, care nu se poate niciodata decide intre Chanel No. 5, Chanel No. 19 si Chanel No. 22. Vedete precum Marilyn Monroe sau Nicole Kidman se lasa rasfatate de Chanel No.5 care este un simbol al bunului gust si este in present unul dintre cel mai bine vandut parfum din lume. Notele de top sunt compuse din aldehide, bergamota, lamaie, neroli si ylang-ylang. Inima bate in ritmuri de iasomie, trandafir, lacramioara si iris in timp ce baza este formata din vetiver, lemn de santal, vanilie, ambra si patchouli. 

Cam atat pentru astazi, curand veti putea citi si a doua parte!



Sursa: www.aromedelux.ro
          www.fragrantica.ro
          www.perfumeshrine.com

miercuri, 5 iunie 2013

Parfum de vacanta

Parfum de...  Italia

Vara aduce cu sine vacanta mult dorita. Da, vacanta, pentru ca vara nu vorbim despre inevitabilele city-breaks, ci de o vacanta bine impamantenita de doua saptamani.

Asa ca: vacanta de vara= Italia. Italia este perfecta deoarece aici gasesti de toate: istorie la fiecare pas, arta in aer liber, eleganta relaxata, ape albastre, cele mai savuroase mancaruri, totul imbracat in inconfundabilul „dolce far ninete” pentru ca doar in Italia poti face totul nefacand nimic. Italia este, prin excelenta, o destinatie aromata: mirosul de patina a istoriei, parfumul revolutionar al Renasterii, aroma de pizza proaspat scoasa din cuptor, aerul sarat de mare, parfumul inconfundabil de espresso...

Esentiale in bagajul de vacanta, pentru Italia, sunt: rochiile lejere, fluide, care flateaza corpul, sandale plate si platforme, pantaloni “sailor”, cateva tricouri lejere, palarie, ochelari de soare, crema cu FPS ridicat si parfumul Valentina de la Valentino. De ce acest parfum? Compozitia sa floral fructat orientala a fost ispirata de aromele Italiei si de strazile Romei. Este un parfum delicat, relaxat care, purtat dimineata, ofera un plus de energie iar seara, acea seductie rafinata de care au nevoie toate femeile. Poarta-l cand te opresti la Florenta sa admiri capodopera lui Michelangelo, David. Du-te sa vezi originalul in Accademia di Belle Arti Firenze, apoi plimba-te prin Piazza de la Signoria, admira Palazzo Vecchio si intra in Galeriile Ufizzi, pentru un regal renascentist. Fa o plimbare pe Ponte Vecchio la apus si ti vei dori sa te mai intorci in acest oras. Cu Valentina la brat porneste spre Roma. Roma este un muzeu in aer liber, pasesti pe istorie si admire capodopere la fiecare colt de strada. Cea mai buna mancare in Roma? Gelato.

Valentina este parfumul inspirat de acet oras, asa ca acum tu esti Valentina. Lasa-te invaluita de aromele de cedru atunci cand te plimbi pe Via Appia.  Aseaza-te pe marginea Fantanii Fluviilor din Piata Navona si admira perfectiunea sculpturilor lui Bernini. Intra in Panteon si vei fi coplesita de perfectiunea arhitecturala a unei cladiri vechi ce nu poate fi explicata nici astazi. Plimba-te prin domeniul Vilei Borghese si afla daca spui adevarul in Santa Maria di Cosmedin, la Bocca della Verita- intre noi fie vorba, este un capac de canal, dar povestea de iubire spusa de Audrey Hepburn si Gregory Peck este atat de frumoasa... Vedi Roma e poi muori. Si aici te vei mai intoarce. Dupa atatea frumuseti creeate de geniul uman este cazul sa-ti bucuri toate simturile cu perfectiunea naturii. Porneste spre coasta Amalfi, scufunda-ti privirea in albastrimea nemaivazuta a unei mari, scruteaza infinitul in care natura a pus un punct de ragaz- insula Capri- si imbata-te seara de seara cu arome de iasomie, glicine si portocali. Valentina este cu tine. Savureaza-i aromele exotice de iasomie si portocala pe o terasa din Positano. Plimba-te pe stradutele inguste si colorate din Sorrento, gusta un limoncello dulce, dulce de tot, seara pune-ti o rochie diafana, pulverizeaza cativa stropi din parfumul Valentina si vei fi cea mai frumoasa femeie din lume. Paraseste sudul cald, cu oameni veseli si parfum de flori si indreapta-te spre nord- centrul stilului in Italia. La Milano poarta o rochie dantelata si admira frumusetea Domului. Fa-ti rezervare si admira capodopera lui Da Vinci, Cina cea de taina, gazduita de manastirea Santa Maria Delle Grazie. Indreapta-te apoi spre orasul lagunelor- Venezia.  Danseaza invaluita de tonuri de vanilie si trufe ale parfumului Valentina in “cea mai frumoasa sala de bal a Europei” – Piata San Marco din Venetia. Plimba-te cu gondola, sarute-te sub Ponte Rialto si logodeste-te, macar in joaca, “pecetluindu-ti” iubirea cu un inel din sticla de Murano.

Valentina este Italia iar Italia iti ofera vara perfecta. Ofera-ti vara aceasta o vacanta de vis si revino, ori de cate ori simiti nevoia, gratie noului parfum semnat Valentino.



marți, 28 mai 2013

“Oscarurile” pentru parfumuri.

“Oscarurile” pentru parfumuri.

 Nu stiu cat de mult stiti despre asta, asa ca voi intra putin in detalii. Luna aceasta, mai exact pe 16 mai, a avut loc cea de-a 21a editie a Premiilor Fifi, cunoscuta si sub numele de oscarurile pentru parfumuri.

 Gala Premiilor FiFi este un eveniment anual sponsorizat de The Fragrance Foundation, al carui scop este recunoasterea celor mai deosebite creatii din industria parfumurilor. Aceste premii au fost decernate anual din 1973 si se bucura de participarea a aproximativ 1000 de membri ai comunitatii internationale a parfumurilor, designeri, celebritati din moda, teatru, film sau televiziune.

 Premiile se acorda pentru urmatoarele categorii: lux, noutati, popularitate, semnatura de marca asociata cu vanzare directa, cea mai buna campanie publicitara si multe altele. Atat pentru femei cat si pentru barbati.

Si ca sa nu va tin prea mult in suspans…castigatorii sunt:
 Cel mai bun parfum al anului pentru femei -  La Petite Robe Noir de la Guerlain
 Cel mai bun parfum al anului pentru barbati – Spicebomb de la Viktor&Rolf

 In ordinea de pe tricou, va dau cateva detalii despre ele. Ladies first - La Petite Robe Noir este un parfum oriental vanilat al carui creator este Thierry Wasser. Notele de varf sunt bergamot, migdale, visine si fructe rosii. Inima ii bate in note de trandafir, ceai, trandafir Taif si lemn dulce in timp ce la baza gasim anason, boabe de tonka, vanilie, paciuli si stanjenel.

 Spicebomb de Viktor&Rolf este un parfum lemnos condimentat  creat de celebrul Olivier Polge. Notele de varf sunt bergamot, grapefruit, piper roz si elemi. Inima ii pulseaza prin notele de sofran, scortisoara si ardei in timp ce la baza gasim vetiver, tutun si pielarie.





Sursa: www.aromedelux.ro
          www.fragrantica.com

luni, 27 mai 2013

Parfumuri pentru micile staruri


Parfumurile pentru copii si adolescenti- pro sau contra?




Ca adulti iubim parfumurile, le purtam cu placere si acestea se bucura de un loc special in viata noastra- aproape nu putem concepe ca poate trece o zi fara sa pulverizam cativa stropi de elixir parfumat.

Dar ce se intampla in cazul copiilor? Este bine sa aibe si ei parfumul lor?

Sunt doua aspecte esentiale de care trebuie sa tinem cont: varsta copiilor si predispozitia acestuia la alergii.

Parfumurile pentru copii au formule speciale, cele pana in 3 ani nu contin alcool dar, este posibil ca aroma parfumului sa aibe potential alergen pentru cel mic. Astfel, daca va stiti copilul mai sensibil, nu ar trebui sa utilizati parfum si, oricum, mai ales in cazul celor mici, pana in 3 ani, acest lucru ar trebui facut cu moderatie, in fond aroma de piele de bebelus este unica, inconfundabila si imposibil de reprodus chimic.

Case precum Bvlgari, cu Bvlgari Petitis et Mamans sau Burberry, cu Burberry Baby Touch, ambele in variantele fara alcool, au creeat mirosuri calde, diafane, de crini si iasomie, ideale pentru copiii pana in 3 ani. Pentru cei mai mari, industria desenelor animate si a jucariilor a aduse linii intregi de produse cosmetice, fie ca vorbim despre printesele Disney, Hannah Montana, multiubita papusa Barbie, super eroi precum Spiderman sau- ultima tendinta- cochetele papusi MonsterHigh. Produsele cosmetice si parfumurile pentru copii si adolescenti sunt formulate in mod special, avand un continut scazut de ingrediente cu potential alergen, aromele nu sunt deosebit de persistente iar texturile sunt foarte usoare. In cazul sampoanelor si gelurilor de dus 2in1 se merge pe formula “fara lacrimi”, fiind delicate nu doar cu pielea, ci si cu ochii celor mici. In plus, in cazul cosmeticelor originale pentru copii, acestea sunt si testate dermatologic.

Combinatia de arome, in cazul parfumurilor pentru copii este, de asemenea, echilibrata, predominand arome de flori, fructe, bomboane sau usor ozonice. Nu gasim note puternice de condimente sau arome animale, ci parfumurile pentru copii au un miros cu adevarat reconfortant.

Cele mai recente creatii din domeniu, precum parfumurile Barbie sau Monster High au combinatia olfactiva astfel realizata incat parfumurile, din acest punct de vedere, pot fi purtate atat de fete, cat si de catre mame, ca parfum delicat de zi. Spre deosebire de parfumurile pentru adulti care lasa pe piele o pelicula fina, usor uleioasa, imediat dupa pulverizare, in cazul parfumurilor pentru copii aceasta este inexistenta, tocmai pentru a nu provoca reactii ale pielii.

Parfumurile nu trebuie lasate la indemana copiilor, pentru a evita pulverizarea in ochi sau pe o sursa deschisa de foc. Este de preferat ca utilizarea sa fie controlata de catre parinti cat mai mult timp cu putinta, pentru a evita accidentele. Si, chiar daca nu ar fi vorba despre accidente, este bine ca parintele sa-i faca celui mic sau chiar si adolescentului o educatie cu privire la modul de aplicare a parfumului: pe pielea curata si in cantitati reduse.

Extrem de importanta este sursa de provenienta a parfumurilor pentru copii: optati doar pentru produse originale, autorizate, pentru care producatorii isi asuma responsabilitatea. In fond preturile nu sunt atat de mari si, din moment ce parintii au ales sa ofere copiilor acest mic rasfat, ar fi bine sa opteze pentru produse sigure pentru cei mici si chiar si pentru adolescenti.

Sa va bucurati impreuna de parfumuri!
Sursa: www.aromedelux.ro

luni, 13 mai 2013

Top 10 parfumuri pentru femei


Care este parfumul tau preferat? – cred ca este o intrebare la care foarte multi dintre noi au trebuit sa raspunda la un moment dat. Sincer, nu cred ca exista doar un singur parfum preferat, sunt prea multi factori la mijloc – anotimpul, starea, evenimentul la care mergi etc.- si inca nu a creat nimeni parfumul perfect potrivit oriunde si oricand.

Mai jos v-am pregatit un top al parfumurilor…aproape perfecte!





Chanel Coco Mademoiselle este un parfum ce face parte din familia olfactiva ciprat florala special creat pentru femei. Parfumul a fost lansat in 2001 iar creatorul sau este Jacques Polge. Notele de top sunt de portocal, mandarina, floare de portocal si bergamota, notele de mijloc se formeaza din mimoze, iasomie, trandafir turcesc si ylang ylang in timp ce notele de baza sunt formate din boabe tonka, patchouli, opoponax, vanilie, vetiver si mosc alb. Parfum clasic, Coco Mademoiselle este alegerea perfecta atunci cand cauti parfumuri fresh, tineresti.

Paco Rabanne Lady Million aceasta apa de toaleta, creata la doi ani dupa succesul 1 Million, pastreaza esenta succesului si o transfera personajelor feminine. Femeia care poarta Lady Million este sclipitoare, mereu seducatoare, dominanta si posesiva, avand un caracter deosebit de puternic. Flaconul capteaza vizual intensitatea aromei, pastrand nuanta aurului dar fiind taiat in forma de diamant. Lady Million este un acord proaspat-floral-lemnos, de flori voluptuoase, dar delicat in mod surprinzator. Notele de portocala amara si zmeura deschid inima pasionala de neroli, iasomie de Arabia si gardenia intr-o explozie olfactiva aproape carnala. Toate aceste arome intense sunt potentate de tonurile de patchouli si ambra intr-un parfum atat de senzual incat aproape devine tangibil pe piele.

Lancome Tresor este o comoara printre creatorii de parfumuri. Este unul dintre cel mai bine vandute si populare produse din lume. Acest exceptional floral oriental parfum are o compozitie foarte fina si eleganta creata din trandafiri, heliotrope, oriss, caise si iris. A fost creat in 1990 iar parfumierul din spatele acestei creatii este Sophia Grojsman.

Lancome La Vie est Belle este cel mai nou parfum al casei Lancome, lansat in toamna anului 2012. Conceptul acestui parfum este centrat pe ideea frumusetii simple si naturale, eliberata de conventii. Placerea oferita de lucrurile simple, aceasta este cheia in care trebuie descifrat acest parfum. Compozitia gurmanda, dar eleganta, a fost creata de parfumierii Olivier Polge, Dominique Ropion si Anne Flipo. Formula finala este rezultatul a trei ani de incercari si a peste 5000 de verisiuni. Irisul este ingredientul principal, potentat de floare de portocal si iasomie. Se deschide cu arome fructate de coacaz negru si para, iar baza este senzual gurmanda, gratie acordurilor de boabe tonka, praline, patchouli si vanilie. Flaconul este reinterpretarea clasicii sticle Lancome din 1948. Imaginea acestuia este actrita Julia Roberts.


Thierry Mugler Womanity cu acest parfum Thierry Mugler saluta feminitatea. Parfumul a fost creat de Mane, folosind un puternic contrast intre elemente. Compozitia acestui parfum uneste perfect note lemnoase, fructe suculente si arome salbatice, dintre care putem recunoaste cu usurinta caviarul si smochinul. Este un parfum controversat si iti recomand sa-l cumperi numai dupa ce l-ai testat pe propria piele!


Dior J'Adore este un parfum modern, plin de farmec, care a devenit incredibil de popular, motiv pentru care s-a dezvoltat intr-un numar de variante de concentratii diferite. J'Adore este un parfum luminos. parfumul da o stralucire pielii precum soarele. Clasicul si ambitiile acestui parfum se reflecta in sticla in forma de amfora greaca. J'adore prezinta o noua conceptie a feminitatii Dior, un miros atat de nou si astfel, in conformitate cu stilul Dior, in acelasi timp - dulce, dar tamaduitor, usor ascutit, cu motive florale proaspete de mandarine pentru notele de top, iasomie, prune si orhidee pentru notele de mijloc si amarant, mosc si afine la baza. Acesta a fost creat in 1999. Creatorul din spatele acestui parfum este Calice Becker. Dior J'Adore este cadoul perfect.

Chanel Chance a fost lansat de casa de parfumuri Chanel in anul 2003. parfumul insumeaza cele mai bune materii prime: note de mosc alb, zambila, piper roz, iasomie in stare proaspata, patchouli si ambra. Cu toate ca aceste ingrediente sunt familiare ele sunt percepute intr-un mod cu totul original, datorita acordului neasteptat care da aroma si caracterul sau unic.

Givenchy Dahlia Noir este un parfum floral de dama ce a fost lansat in 2012. Creatorul acestui parfum este Francois Demachy. Notele de varf sunt lamaie, mandarina si piersica. Notele de mijloc sunt piper roz si trandafir in timp ce la baza gasim lemn de santal, cedru, ambra, vanilie si mosc.

Nina Ricci Nina este un parfum modern, destinat publicului mai tanar. Este o compozitie eleganta, floral-fructata, ce seduce prin bogatia aromelor de fructe confiate. parfumul debuteaza efervescent, cu note de citruce si limeta. Inima dulce, bogata, este data de aromele marului caramelizat, pralinelor si vaniliei, care invaluie tonurile matasoase de bujor si regina noptii. La final, lemnul pretios de cedru alb si mosc mangaie pielea si simturile cu intensitatea lor aparte.

Givenchy Ange Ou Demon Le Secret este un parfum floral de dama ce a fost lansat in 2009. Notele de varf sunt lamaie de Amalfi, ceai si merisor. Notele de mijloc sunt iasomie, bujor si nufar in timp ce la baza gasim note lemnoase si paciuli.

Cel mai interesant mi se pare sa vad care parfumuri lansate de ceva vreme se mentin in top, si din cate vad majoritatea parfumurilor sunt ceva mai vechi, si se mentin in  topul preferintelor cumparatorilor. In aceasta perioada se vand mai bine parfumurile mai dulci si mai puternice, nu mai vad in top parfumurile usoare si fresh :).

Voi va regasiti preferatele in acest top? 

joi, 25 aprilie 2013

Top 10 parfumuri pentru barbati


Celebrul Christian Dior spunea ca parfumul unei femei spune mai multe despre ea decat caligrafia sa. Asta pe vremea cand scrisul de mana era inca o carte de vizita, deoarece acum, cu tehnologizarea, acesta din urma a cam fost dat uitarii. Oricum, la fel stau lucrurile si in cazul barbatilor.
Nu e totuna ca ea sa lase o aroma placuta in urma, iar el miros de tigara sau, in cel mai bun caz, mirosul personal. Si noua ne place ca barbatii sa emane un parfum placut. Avand in vedere ca pe www.aromedelux.ro am dat deja startul la reduceri, puteti sa le faceti barbatilor viata mai... parfumata. Asta daca nu hotarasc ei singuri ca stiu ce vor si vin direct la tinta.

Mai jos veti gasi topul celor mai populare parfumuri barbatesti, pe care, daca le alegeti pentru un cadou, nu veti da gres.

Paco Rabanne 1 Million - Paco Rabanne afirma: ”In toate civilizatiile si religiile aurul a reusit intotdeauna sa seduca oamenii.” Aurul este apreciat si il intalnim in toate aspectele vietii. Sticla acestei editii imprumuta nuantele aurului, sugerand putere, bogatie si lux. In compozitia sa gasim o combinatie intre aromele de grapefruit, portocala rosie, menta, trandafir, scortisoara, condimente, lemn alb, patchouli si ambra intr-un melanj olfactiv opulent, intens si extrem de masculina.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme - este un parfum cu o puternica tenta masculina ce are la origini un complex de elemente primordiale, ce starneste simturile primare ale fiecarei personae si trezeste sentimentul de libertate plin de vant si apa. Amarul citricelor cu note aromatice de rozmarin se impleteste cu nuante sarate de mare. Notele ascutite de condimente sunt inmuiate de baza lemnoasa de mosc.


Gucci Guilty Pour Homme Acest parfum a fost dezvoltat cu o atentie aparte, avand in vedere barbatii care stiu ce-si doresc. Carismaticul mascul alfa, un adevarat magnet pentru femei, este reprezentat de aceasta compozitie provocatoare si senzuala. Parfumul se deschide cu note de lavanda si lamaie, permitand aromei florilor de portocal sa se dezvolte la adevarata intensitate. Tonurile de baza sunt potentate de acordurile de patchouli si lemn de cedru, oferind compozitiei culoare si atitudine.

Hermes Terre d'Hermes este un parfum lemnos condimentat fiind compus dupa clasica piramida a parfumurilor. Notele de varf sunt portocala si grapefruit. Notele de mijloc sunt piper si muscata in timp ce la baza gasim paciuli, cedru, vetiver si rasina benzoica. Acest parfum este castigatorul premiului FiFi Award Fragrance Of The Year Men`s Luxe 2007.

Chanel Allure Homme Compozitia este creata din patru linii principale parfumate: verde proaspat, caldura ascutita a piperului, puterea si eleganta lemnului si sensibilitatea calda a labdanumului si tonka. Nici una dintre aceste linii nu poate fi simtita separat ci doar impreuna pentru a crea un intreg armonios. Notele de top sunt de mandarine, lamaie, piersici si bergamota, notele de mijloc sunt frezia, muscata, trandafirul si iasomia in timp ce la baza gasim benzoin, tonka, lemn de santal si vanilie. O minunatie!

Davidoff Silver Shadow este un parfum oriental lemnos  avand ca note de varf cedru de Virginia, coriandru si portocala amaruie, notele de mijloc sunt paciuli, sofran si cuisoare iar notele de baza sunt lichen, ambra, rasina benzoica si scortisoara. Nu cred ca exista un barbat care sa nu cunoasca acest parfum!

Carolina Herrera 212 Vip Men parfumul reflecta stilul si atitudinea elitelor de la New York, cu note de gin si votca. Barbatul care il poarta este carismatic si elegant, trezeste simturile si atrage pe toata lumea din jurul sau. Compozitia oriental lemnoasa reprezinta un cocktail exploziv de votca, fructul pasiunii, menta, ghimbir, piper negru, caviar, piele, condimente, ambra si lemn pretios.

Bvlgari Man este un parfum lemnos cu aroma orientala ce a fost creat de celebrul Alberto Morillas. Lotusul, bergamota si frunzele de violeta compun notele de varf, notele de mijloc sunt cele de vetiver si lemn de santal iar notele de baza sunt casmirul, benzoinul, mierea alba, ambra si moscul. 

Jean Paul Gaultier Le Male este un parfum oriental fougere, cu ale carui note din compozitie ne surprinde de fiecare data. Notele de varf sunt pelin, lavanda, menta, bergamot si cardamom. In inima parfumului gasim chimion, floare de portocal si scortisoara in timp ce la baza descoperim lemn de santal, boabe de tonka, ambra, vanilie si cedru.

Hugo Boss Bottled Sport este un parfum aromatic fresh potrivit pentru orice ocazie!  Notele de varf sunt grapefruit si aldehide. Notele de mijloc sunt lavanda si cardamom in timp ce la baza gasim vetiver.

Bonus
Dior Fahrenheit - Un clasic! Este unul dintre cele mai cautate, deoarece este special si unic, fiind un parfum ce miroase a lemn de esenta tare. Un parfum elegant si extrem de masculin, cu accente senzuale si misterioase. Notele de top sunt de lavanda, mandarin, paducel, flori de nucsoara, cedru, bergamota, musetel si lamaie. Notele de mijloc sunt formate din nucsoara, caprifoi, garoafa, lemn de santal, frunze de violeta, iasomie, lacramioara si cedru, in timp ce la baza gasim piele, tonka, ambra, patchouli, mosc si vetiver. 

Aveti de unde sa alegeti, asa ca, spor la cumparaturi dragilor!

Sursa: www.aromedelux.ro

miercuri, 17 aprilie 2013

Bvlgari Aqua vs Bvlgari Aqua Marine



Must Have-ul sezonului cald!

Hello dragilor, astazi m-am gandit sa va scriu despre doua parfumuri barbatesti, cu siguranta tot voi, fetelor, veti citi si sper sa va ajute pe viitor in alegerea parfumului pentru iubitul vostru.

A fost foarte greu sa ma decid despre care sa vorbesc asa ca le-am pus la perete pe amblele si le-am obligat la un battle intre note, arome si stari.

Voi incepe prin a va spune ca Bvlgari este o casa de renume si in lumea parfumurilor, fiind printre putinele care creeaza parfumuri de foarte buna calitate direct din plante naturale. Bvlgari Aqua si Bvlgari Aqua Marine sunt doua dintre cele mai bune parfumuri acvatice aflate in momentul acesta pe piata iar tu vei merge la sigur cu oricare dintre ele.

Mie, din punct de vedere compozitional, imi par la fel. Diferenta fiind ca Aqua Marine este varianta de vara fresh, sport – play-it-safe, in timp ce Aqua este varianta mai picanta si misterioasa. Aqua evoca puterea si frumusetea oceanului prin notele sale proaspete. Mandarina, lavanda si ambra creand un melanj olfactiv plin de prospetime si energie. In schimb, Aqua Marine, doreste sa redea oceanul prin alge Posidonia Oceanica, neroli, grapefruit, rozmarin si cedru alb. Aqua Marine este modern si dinamic iar Aqua este nobil si masculin.


Ca sa va creez o imagine si mai clara pentru aceste doua parfumuri imaginati-va asta: pentru Bvlgari Aqua ar trebui sa va scufundati adanc in ocean, fara niciun rezervor de oxigen si sa mirositi parfumul de apa proaspata. Il recomand oricarui colectionar de parfumuri acvatice, un masterpiece ce nu ar trebui sa lipseasca din colectia nimanui, mai ales sa este potrivit pentru orice tip de barbat si poate fi purtat oricand in zi! Pentru Aqua Marine ar trebuie sa inotati la suprafata oceanului unde veti descoperii mirosul apei combinat cu aromele de fructe proaspete de vara. Nu stiu cat de precisa am fost in descriere, dar la fel ca si prietenul lui, poate fi purtat oricand si de catre oricine.

Persistenta pe piele este foarte buna, 6-7 ore, in functie de situatie.

In concluzie, trebuie incercat! O alegere cu care nu veti da gres!





marți, 9 aprilie 2013

Prada Candy


Criza de identitate


A fost numit “Werther’s Original intr-o sticla”(Werther’s Original este o companie americana producatoare de caramele). A fost numit “infuzie de benzoin” sau pur si simplu “cajeta” (cajeta fiind un termen spaniol folosit pentru laptele caramelizat). Dupa mine, nici una dintre aceste descrieri nu se potriveste cu toate ca inteleg perfect de unde le-au venit ideile. Prada Candy este cea mai neasteptata lansare din toamna lui 2011 venind din partea celui mai blazat brand. Va provoc sa-l incercati si sa veniti cu un verdict final intr-o saptamana. Veti vedea cat de mult va pune la incercare, este oare real parfumul acesta?

In mod inerent exista ceva extrem de sofisticat la linia de parfumuri Prada (apoteza este L’Eau Ambree, aflata in contrast cu linia de Infusion) si, desi la prima vedere- sau mai degraba la prima adulmecare- asta nu se poate observa in Candy, la baza iti dai seama ca ar fi putut fi Pink Sugar de la Aqualina. Te duce cu gandul la un targ intergalactic unde caramelul cu aroma de capsuni se topeste incet intr-un bol fierbinte, unde chelneritele sunt imbracate in fustite in forma literei A, cu imprimeuri cu buze colorate in nuante pastelate. Asta nu inseamna ca parfumul Candy se desprinde de ideea brandului, dar este ceva legat de nume care trebuie sa fie dulce, tineresc, colorat si relaxant, in nici un caz sa-ti aminteasca de dulciurile comuniste, nu-i asa?

Dar exista, din fericire, un factor de confort in acest parfum, nu doar un desert minunat, iar asta multumita abilului parfumier Daniela Andrier. Parfumul este un complex gourmand oriental, cu o scanteiere balsamica si sexy pe fundal cel il opreste din a devein un stil haos “adolescentii-stiu-cel-mai-bine”. Nu cred ca este cel mai bun concept cu care brandul a venit pana acum, dar in afara de criza de identitate are un factor irezistibil care te atrage pe loc. Urmarind spotul comercial cu Lea Seydoux nu stiu daca ar fi trebuit sa rad sau sa ma rusinez in numele protagonistilor. Pe scurt, Prada Candy este un fenomen confuz: un parfum care nu se potriveste cu imaginea Prada, dar care reuseste sa atraga toate tipurile de cumparatori.


Compozitia include un amestec elegant de tipuri de mosc, in top, in inima gasim un accord senzual si balsamic de vanilie si benzoin, in timp ce la baza gasim dulcele si modernul caramel. Iar exact aceasta compozitie este motivul pentru care Candy nu face de rusine brandul sau incearca sa atraga un public mai tanar.

Amprenta lasata de parfum este frumoasa si confortabila iar timpul de durata pe piele este satisfacator. As cumpara acest parfum mai ales pentru momentele in care vreau sa ma distrez si rasfat ca un copil inconstient..nu-i nimic rau in asta! J


http://perfumeshrine.blogspot.ro/
http://aromedelux.ro/ro/