luni, 13 mai 2013

Top 10 parfumuri pentru femei


Care este parfumul tau preferat? – cred ca este o intrebare la care foarte multi dintre noi au trebuit sa raspunda la un moment dat. Sincer, nu cred ca exista doar un singur parfum preferat, sunt prea multi factori la mijloc – anotimpul, starea, evenimentul la care mergi etc.- si inca nu a creat nimeni parfumul perfect potrivit oriunde si oricand.

Mai jos v-am pregatit un top al parfumurilor…aproape perfecte!





Chanel Coco Mademoiselle este un parfum ce face parte din familia olfactiva ciprat florala special creat pentru femei. Parfumul a fost lansat in 2001 iar creatorul sau este Jacques Polge. Notele de top sunt de portocal, mandarina, floare de portocal si bergamota, notele de mijloc se formeaza din mimoze, iasomie, trandafir turcesc si ylang ylang in timp ce notele de baza sunt formate din boabe tonka, patchouli, opoponax, vanilie, vetiver si mosc alb. Parfum clasic, Coco Mademoiselle este alegerea perfecta atunci cand cauti parfumuri fresh, tineresti.

Paco Rabanne Lady Million aceasta apa de toaleta, creata la doi ani dupa succesul 1 Million, pastreaza esenta succesului si o transfera personajelor feminine. Femeia care poarta Lady Million este sclipitoare, mereu seducatoare, dominanta si posesiva, avand un caracter deosebit de puternic. Flaconul capteaza vizual intensitatea aromei, pastrand nuanta aurului dar fiind taiat in forma de diamant. Lady Million este un acord proaspat-floral-lemnos, de flori voluptuoase, dar delicat in mod surprinzator. Notele de portocala amara si zmeura deschid inima pasionala de neroli, iasomie de Arabia si gardenia intr-o explozie olfactiva aproape carnala. Toate aceste arome intense sunt potentate de tonurile de patchouli si ambra intr-un parfum atat de senzual incat aproape devine tangibil pe piele.

Lancome Tresor este o comoara printre creatorii de parfumuri. Este unul dintre cel mai bine vandute si populare produse din lume. Acest exceptional floral oriental parfum are o compozitie foarte fina si eleganta creata din trandafiri, heliotrope, oriss, caise si iris. A fost creat in 1990 iar parfumierul din spatele acestei creatii este Sophia Grojsman.

Lancome La Vie est Belle este cel mai nou parfum al casei Lancome, lansat in toamna anului 2012. Conceptul acestui parfum este centrat pe ideea frumusetii simple si naturale, eliberata de conventii. Placerea oferita de lucrurile simple, aceasta este cheia in care trebuie descifrat acest parfum. Compozitia gurmanda, dar eleganta, a fost creata de parfumierii Olivier Polge, Dominique Ropion si Anne Flipo. Formula finala este rezultatul a trei ani de incercari si a peste 5000 de verisiuni. Irisul este ingredientul principal, potentat de floare de portocal si iasomie. Se deschide cu arome fructate de coacaz negru si para, iar baza este senzual gurmanda, gratie acordurilor de boabe tonka, praline, patchouli si vanilie. Flaconul este reinterpretarea clasicii sticle Lancome din 1948. Imaginea acestuia este actrita Julia Roberts.


Thierry Mugler Womanity cu acest parfum Thierry Mugler saluta feminitatea. Parfumul a fost creat de Mane, folosind un puternic contrast intre elemente. Compozitia acestui parfum uneste perfect note lemnoase, fructe suculente si arome salbatice, dintre care putem recunoaste cu usurinta caviarul si smochinul. Este un parfum controversat si iti recomand sa-l cumperi numai dupa ce l-ai testat pe propria piele!


Dior J'Adore este un parfum modern, plin de farmec, care a devenit incredibil de popular, motiv pentru care s-a dezvoltat intr-un numar de variante de concentratii diferite. J'Adore este un parfum luminos. parfumul da o stralucire pielii precum soarele. Clasicul si ambitiile acestui parfum se reflecta in sticla in forma de amfora greaca. J'adore prezinta o noua conceptie a feminitatii Dior, un miros atat de nou si astfel, in conformitate cu stilul Dior, in acelasi timp - dulce, dar tamaduitor, usor ascutit, cu motive florale proaspete de mandarine pentru notele de top, iasomie, prune si orhidee pentru notele de mijloc si amarant, mosc si afine la baza. Acesta a fost creat in 1999. Creatorul din spatele acestui parfum este Calice Becker. Dior J'Adore este cadoul perfect.

Chanel Chance a fost lansat de casa de parfumuri Chanel in anul 2003. parfumul insumeaza cele mai bune materii prime: note de mosc alb, zambila, piper roz, iasomie in stare proaspata, patchouli si ambra. Cu toate ca aceste ingrediente sunt familiare ele sunt percepute intr-un mod cu totul original, datorita acordului neasteptat care da aroma si caracterul sau unic.

Givenchy Dahlia Noir este un parfum floral de dama ce a fost lansat in 2012. Creatorul acestui parfum este Francois Demachy. Notele de varf sunt lamaie, mandarina si piersica. Notele de mijloc sunt piper roz si trandafir in timp ce la baza gasim lemn de santal, cedru, ambra, vanilie si mosc.

Nina Ricci Nina este un parfum modern, destinat publicului mai tanar. Este o compozitie eleganta, floral-fructata, ce seduce prin bogatia aromelor de fructe confiate. parfumul debuteaza efervescent, cu note de citruce si limeta. Inima dulce, bogata, este data de aromele marului caramelizat, pralinelor si vaniliei, care invaluie tonurile matasoase de bujor si regina noptii. La final, lemnul pretios de cedru alb si mosc mangaie pielea si simturile cu intensitatea lor aparte.

Givenchy Ange Ou Demon Le Secret este un parfum floral de dama ce a fost lansat in 2009. Notele de varf sunt lamaie de Amalfi, ceai si merisor. Notele de mijloc sunt iasomie, bujor si nufar in timp ce la baza gasim note lemnoase si paciuli.

Cel mai interesant mi se pare sa vad care parfumuri lansate de ceva vreme se mentin in top, si din cate vad majoritatea parfumurilor sunt ceva mai vechi, si se mentin in  topul preferintelor cumparatorilor. In aceasta perioada se vand mai bine parfumurile mai dulci si mai puternice, nu mai vad in top parfumurile usoare si fresh :).

Voi va regasiti preferatele in acest top? 

Un comentariu:

  1. Eu sa fiu sincera imi comand parfumurile de pe Brasty.ro si sunt extraordinar de multumita. Toate parfumurile sunt originale au o concetratie potrivita si in plus poti returna produsele in timp de 14 zile. REcomand cu caldura!. PUPICI :X

    RăspundețiȘtergere