miercuri, 5 iunie 2013

Parfum de vacanta

Parfum de...  Italia

Vara aduce cu sine vacanta mult dorita. Da, vacanta, pentru ca vara nu vorbim despre inevitabilele city-breaks, ci de o vacanta bine impamantenita de doua saptamani.

Asa ca: vacanta de vara= Italia. Italia este perfecta deoarece aici gasesti de toate: istorie la fiecare pas, arta in aer liber, eleganta relaxata, ape albastre, cele mai savuroase mancaruri, totul imbracat in inconfundabilul „dolce far ninete” pentru ca doar in Italia poti face totul nefacand nimic. Italia este, prin excelenta, o destinatie aromata: mirosul de patina a istoriei, parfumul revolutionar al Renasterii, aroma de pizza proaspat scoasa din cuptor, aerul sarat de mare, parfumul inconfundabil de espresso...

Esentiale in bagajul de vacanta, pentru Italia, sunt: rochiile lejere, fluide, care flateaza corpul, sandale plate si platforme, pantaloni “sailor”, cateva tricouri lejere, palarie, ochelari de soare, crema cu FPS ridicat si parfumul Valentina de la Valentino. De ce acest parfum? Compozitia sa floral fructat orientala a fost ispirata de aromele Italiei si de strazile Romei. Este un parfum delicat, relaxat care, purtat dimineata, ofera un plus de energie iar seara, acea seductie rafinata de care au nevoie toate femeile. Poarta-l cand te opresti la Florenta sa admiri capodopera lui Michelangelo, David. Du-te sa vezi originalul in Accademia di Belle Arti Firenze, apoi plimba-te prin Piazza de la Signoria, admira Palazzo Vecchio si intra in Galeriile Ufizzi, pentru un regal renascentist. Fa o plimbare pe Ponte Vecchio la apus si ti vei dori sa te mai intorci in acest oras. Cu Valentina la brat porneste spre Roma. Roma este un muzeu in aer liber, pasesti pe istorie si admire capodopere la fiecare colt de strada. Cea mai buna mancare in Roma? Gelato.

Valentina este parfumul inspirat de acet oras, asa ca acum tu esti Valentina. Lasa-te invaluita de aromele de cedru atunci cand te plimbi pe Via Appia.  Aseaza-te pe marginea Fantanii Fluviilor din Piata Navona si admira perfectiunea sculpturilor lui Bernini. Intra in Panteon si vei fi coplesita de perfectiunea arhitecturala a unei cladiri vechi ce nu poate fi explicata nici astazi. Plimba-te prin domeniul Vilei Borghese si afla daca spui adevarul in Santa Maria di Cosmedin, la Bocca della Verita- intre noi fie vorba, este un capac de canal, dar povestea de iubire spusa de Audrey Hepburn si Gregory Peck este atat de frumoasa... Vedi Roma e poi muori. Si aici te vei mai intoarce. Dupa atatea frumuseti creeate de geniul uman este cazul sa-ti bucuri toate simturile cu perfectiunea naturii. Porneste spre coasta Amalfi, scufunda-ti privirea in albastrimea nemaivazuta a unei mari, scruteaza infinitul in care natura a pus un punct de ragaz- insula Capri- si imbata-te seara de seara cu arome de iasomie, glicine si portocali. Valentina este cu tine. Savureaza-i aromele exotice de iasomie si portocala pe o terasa din Positano. Plimba-te pe stradutele inguste si colorate din Sorrento, gusta un limoncello dulce, dulce de tot, seara pune-ti o rochie diafana, pulverizeaza cativa stropi din parfumul Valentina si vei fi cea mai frumoasa femeie din lume. Paraseste sudul cald, cu oameni veseli si parfum de flori si indreapta-te spre nord- centrul stilului in Italia. La Milano poarta o rochie dantelata si admira frumusetea Domului. Fa-ti rezervare si admira capodopera lui Da Vinci, Cina cea de taina, gazduita de manastirea Santa Maria Delle Grazie. Indreapta-te apoi spre orasul lagunelor- Venezia.  Danseaza invaluita de tonuri de vanilie si trufe ale parfumului Valentina in “cea mai frumoasa sala de bal a Europei” – Piata San Marco din Venetia. Plimba-te cu gondola, sarute-te sub Ponte Rialto si logodeste-te, macar in joaca, “pecetluindu-ti” iubirea cu un inel din sticla de Murano.

Valentina este Italia iar Italia iti ofera vara perfecta. Ofera-ti vara aceasta o vacanta de vis si revino, ori de cate ori simiti nevoia, gratie noului parfum semnat Valentino.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu