luni, 27 mai 2013

Parfumuri pentru micile staruri


Parfumurile pentru copii si adolescenti- pro sau contra?




Ca adulti iubim parfumurile, le purtam cu placere si acestea se bucura de un loc special in viata noastra- aproape nu putem concepe ca poate trece o zi fara sa pulverizam cativa stropi de elixir parfumat.

Dar ce se intampla in cazul copiilor? Este bine sa aibe si ei parfumul lor?

Sunt doua aspecte esentiale de care trebuie sa tinem cont: varsta copiilor si predispozitia acestuia la alergii.

Parfumurile pentru copii au formule speciale, cele pana in 3 ani nu contin alcool dar, este posibil ca aroma parfumului sa aibe potential alergen pentru cel mic. Astfel, daca va stiti copilul mai sensibil, nu ar trebui sa utilizati parfum si, oricum, mai ales in cazul celor mici, pana in 3 ani, acest lucru ar trebui facut cu moderatie, in fond aroma de piele de bebelus este unica, inconfundabila si imposibil de reprodus chimic.

Case precum Bvlgari, cu Bvlgari Petitis et Mamans sau Burberry, cu Burberry Baby Touch, ambele in variantele fara alcool, au creeat mirosuri calde, diafane, de crini si iasomie, ideale pentru copiii pana in 3 ani. Pentru cei mai mari, industria desenelor animate si a jucariilor a aduse linii intregi de produse cosmetice, fie ca vorbim despre printesele Disney, Hannah Montana, multiubita papusa Barbie, super eroi precum Spiderman sau- ultima tendinta- cochetele papusi MonsterHigh. Produsele cosmetice si parfumurile pentru copii si adolescenti sunt formulate in mod special, avand un continut scazut de ingrediente cu potential alergen, aromele nu sunt deosebit de persistente iar texturile sunt foarte usoare. In cazul sampoanelor si gelurilor de dus 2in1 se merge pe formula “fara lacrimi”, fiind delicate nu doar cu pielea, ci si cu ochii celor mici. In plus, in cazul cosmeticelor originale pentru copii, acestea sunt si testate dermatologic.

Combinatia de arome, in cazul parfumurilor pentru copii este, de asemenea, echilibrata, predominand arome de flori, fructe, bomboane sau usor ozonice. Nu gasim note puternice de condimente sau arome animale, ci parfumurile pentru copii au un miros cu adevarat reconfortant.

Cele mai recente creatii din domeniu, precum parfumurile Barbie sau Monster High au combinatia olfactiva astfel realizata incat parfumurile, din acest punct de vedere, pot fi purtate atat de fete, cat si de catre mame, ca parfum delicat de zi. Spre deosebire de parfumurile pentru adulti care lasa pe piele o pelicula fina, usor uleioasa, imediat dupa pulverizare, in cazul parfumurilor pentru copii aceasta este inexistenta, tocmai pentru a nu provoca reactii ale pielii.

Parfumurile nu trebuie lasate la indemana copiilor, pentru a evita pulverizarea in ochi sau pe o sursa deschisa de foc. Este de preferat ca utilizarea sa fie controlata de catre parinti cat mai mult timp cu putinta, pentru a evita accidentele. Si, chiar daca nu ar fi vorba despre accidente, este bine ca parintele sa-i faca celui mic sau chiar si adolescentului o educatie cu privire la modul de aplicare a parfumului: pe pielea curata si in cantitati reduse.

Extrem de importanta este sursa de provenienta a parfumurilor pentru copii: optati doar pentru produse originale, autorizate, pentru care producatorii isi asuma responsabilitatea. In fond preturile nu sunt atat de mari si, din moment ce parintii au ales sa ofere copiilor acest mic rasfat, ar fi bine sa opteze pentru produse sigure pentru cei mici si chiar si pentru adolescenti.

Sa va bucurati impreuna de parfumuri!
Sursa: www.aromedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu