marți, 9 aprilie 2013

Prada Candy


Criza de identitate


A fost numit “Werther’s Original intr-o sticla”(Werther’s Original este o companie americana producatoare de caramele). A fost numit “infuzie de benzoin” sau pur si simplu “cajeta” (cajeta fiind un termen spaniol folosit pentru laptele caramelizat). Dupa mine, nici una dintre aceste descrieri nu se potriveste cu toate ca inteleg perfect de unde le-au venit ideile. Prada Candy este cea mai neasteptata lansare din toamna lui 2011 venind din partea celui mai blazat brand. Va provoc sa-l incercati si sa veniti cu un verdict final intr-o saptamana. Veti vedea cat de mult va pune la incercare, este oare real parfumul acesta?

In mod inerent exista ceva extrem de sofisticat la linia de parfumuri Prada (apoteza este L’Eau Ambree, aflata in contrast cu linia de Infusion) si, desi la prima vedere- sau mai degraba la prima adulmecare- asta nu se poate observa in Candy, la baza iti dai seama ca ar fi putut fi Pink Sugar de la Aqualina. Te duce cu gandul la un targ intergalactic unde caramelul cu aroma de capsuni se topeste incet intr-un bol fierbinte, unde chelneritele sunt imbracate in fustite in forma literei A, cu imprimeuri cu buze colorate in nuante pastelate. Asta nu inseamna ca parfumul Candy se desprinde de ideea brandului, dar este ceva legat de nume care trebuie sa fie dulce, tineresc, colorat si relaxant, in nici un caz sa-ti aminteasca de dulciurile comuniste, nu-i asa?

Dar exista, din fericire, un factor de confort in acest parfum, nu doar un desert minunat, iar asta multumita abilului parfumier Daniela Andrier. Parfumul este un complex gourmand oriental, cu o scanteiere balsamica si sexy pe fundal cel il opreste din a devein un stil haos “adolescentii-stiu-cel-mai-bine”. Nu cred ca este cel mai bun concept cu care brandul a venit pana acum, dar in afara de criza de identitate are un factor irezistibil care te atrage pe loc. Urmarind spotul comercial cu Lea Seydoux nu stiu daca ar fi trebuit sa rad sau sa ma rusinez in numele protagonistilor. Pe scurt, Prada Candy este un fenomen confuz: un parfum care nu se potriveste cu imaginea Prada, dar care reuseste sa atraga toate tipurile de cumparatori.


Compozitia include un amestec elegant de tipuri de mosc, in top, in inima gasim un accord senzual si balsamic de vanilie si benzoin, in timp ce la baza gasim dulcele si modernul caramel. Iar exact aceasta compozitie este motivul pentru care Candy nu face de rusine brandul sau incearca sa atraga un public mai tanar.

Amprenta lasata de parfum este frumoasa si confortabila iar timpul de durata pe piele este satisfacator. As cumpara acest parfum mai ales pentru momentele in care vreau sa ma distrez si rasfat ca un copil inconstient..nu-i nimic rau in asta! J


http://perfumeshrine.blogspot.ro/
http://aromedelux.ro/ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu