miercuri, 19 iunie 2013

Arome de vara!

Toate femeile care se respecta ar trebui sa stie ca odata cu sosirea anotimpului calduros trebuie sa-si schimbe parfumul. Temperaturile ridicate ne obliga sa alegem alte arome. Mai jos veti gasi o lista a parfumurilor de vara –  usoare, proaspete si discrete!

Pentru multe dintre noi, schimbarea parfumului este un motiv de bucurie. Cum se incalzeste, incepem cautarea  unei noi miresme, pentru ca (cel putin mie) ne place sa experimentam mereu parfumuri. Exista insa femei care folosesc acelasi parfum pe perioade indelungate. Nu este o greseala, atata timp cat parfumul este adecvat anotimpului in care ne aflam.

Cand va hotarati sa va cumparati parfumul, va sfatuiesc sa alegeti parfumuri fresh si discrete. Oferta este extrem de variata: arome acvatice, care au un efect foarte revigorant, arome citrice, care sunt proaspete si relaxante, sau arome florale, extrem de feminine. In alegerea parfumului de vara, tineti cont ca trebuie sa fie discret. Mirosurile puternice si foarte dulci ii pot deranja pe cei din jurul vostru. Mai mult decat atat, unele persoane pot experimenta dureri de cap si senzatii de greata din cauza unor miresme intense.

Preferatele mele pentru acest sezon sunt:

Daisy Eau So Fresh de Marc Jacobs este un parfum floral fructat pentru femei ce a fost lansat in 2011. Notele de top sunt de grapefruit, note verzi, zmeura si pere, notele de mijloc sunt de iasomie, trandafir, violeta, litchi si flori de mar, in timp ce la baza gasim mosc, cedru de Virginia si prune. 

Simbol al armoniei si seductiei, Omnia Green Jade vizeaza tinerele. Se deschide cu arome proaspete de mandarine verzi si apa de izvor, adaugand bujor alb, pere si flori de iasomie. Notele de baza incorporeaza aromele de fistic si mosc.

DKNY Be Delicious este un parfum luminos, proaspat si energic, ce corespunde unei imagini a femeii indraznete si fermecatoare. Notele de top se combina din note verzi, frunze de violeta, mere, grapefruit si magnolia. Inima bate in ritmuri de tuberose, lacramioare, trandafir si violea, in timp ce la baza gasim lemn de santal, ambra si mosc. A fost lansat in anul 2004 iar creatorul parfumului este Maurice Roucel. 


Din Cruise Collection am ales Escale a Portofino de Dior este un parfum citric aromatic de dama ce a fost lansat in 2008. Creatorul acestui parfum este Francois Demachy. Notele de varf sunt bergamot, petit grain si lamaie. Inima in bate in ritmuri de migdale, floare de portocal si boabe de ienupar, in timp ce la baza gasim cedru, chiparos, galbanum, chimion si mosc.

Lolita Lempicka – Fleur Defendue a fost creat de celebra Annick Menardo care a combinat tonurile floral fructate ale bujorului, violetei, migdalei, cireselor si moscului intr-un melanj ispititor, feminin si copilaros, caracteristic brandului Lempicka.



Look de Vera Wang este un parfum de dama ce a fost lansat in 2008. Creatorul acestui parfum este Firmenich ce ne surprinde cu notele de varf de mandarina, note verzi, lici si mar verde. Inima este compusa din crin, frezie si iasomie in timp ce la baza gasim vanilie, mosc, lichen si paciuli. 

Si ultimul dar nu cel din urma, all time favorite, Chanel No 19 care este un parfum floral verde de dama ce a fost lansat in 1970. Parfumul prezinta note verzi, flori albe si note lemnoase, pentru mai multe detalii despre acesta cititi si aici!

Care sunt preferatele voastre?
Ce ati mai adauga la lista?

Spor la cumparaturi dragilor!

Sursa: www.aromedelux.ro
          www.perfumeshrine.com

luni, 10 iunie 2013

Parfumurile Celebritatilor I

De ce ne poate interesa lista “Parfumurile celebritatilor”? Pentru ca, sa recunoastem, uneori ne place sa-i copiem putin, sa fim ca ei, poate chiar sa purtam acelasi parfum cu ei. Si, bineinteles, din pura curiozitate.
Parfumul unei persoane, la fel ca si culoarea preferata, imbracamintea pe care si-o alege, spune multe despre el sau ea. In ziua de astazi vedetele sunt foarte adorate, la fel si parfumurile. Cu siguranta multi dintre noi incercam sa copiem vestimentatia acestora, stilul lor de viata si asa mai departe, ceva care ar putea suna ciudat insa este foarte firesc, de ce sa nu incercam ceea ce incearca si alti?

Este posibil ca sa avem gusturi similare sau poate chiar sa descoperim noi lucruri care ne atrag. In acest articol o sa va invit sa vedem impreuna care sunt parfumurile preferate ale unor vedete mai cunoscute sau mai putin cunoscute.
Fara preferinte, in ordine alfabetica, o sa vi le prezint pe cele mai adorate!

Aquolina - Pink Sugar este un parfum pentru tinerele fete care iubesc dulciurile. Este un parfum foarte dulce, care miroase ca vata de zahar de fructe. Notele de top sunt bergamota, portocala siciliana si arome de frunze de smochin. in inima, lacramioara firava se bucura de compania florii de lemn dulce si fructe rosii. Baza este compusa din vanilie, caramel, lemn si note de mosc. Acest parfum este preferat de Vanessa Hudgens, Cameron Diaz si Shakira.


Bvlgari are o gama vasta de parfumuri si sunt foarte multe celebritati care prefera acest brand. Bvlgari Pour Homme este preferat de Alec Baldwin si Al Pacino. Parfumul este oriental lemons si se compune in top cu flori de lotus, bergamot si frunze de violeta, notele de mijloc sunt vetiver, note lemnoase, lemn de santal iar notele de baza sunt de lemn de casmir, rasini, miere alba, ambra si mosc. Bvlgari Black este adorat de Angelina Jolie, acesta fiind un parfum unisex oriental lemnos  ce a fost lansat in 1998. Notele de varf sunt ceai verde, bergamot si trandafir. Inima bate in ritmuri de lemn de santal, cedru si iasomie in timp ce la baza gasim piele, ambra, mosc, vanilie si lichen. Tot de la Bvlgari, regasim printre preferintele vedetelor Bvlgari Pour Femme -  preferat de Gwyneth Paltrow si Amanda Seyfried, acesta fiind un parfum este un parfum floral compus din garoafa, woodsorrel, coriandru, zmeura, piersica, bergamot, floare de portocal si piper de Sichuan in top. Inima bate in ritmuri de radacina de stanjenel, stanjenel, heliotrop, lacramioare, trabdafir bulgaresc si iasomie egipteana in timp ce baza ne surprinde cu ambra, lemn de santal, mosc, rasina benzoica, vanilie, ceai verde, note lemnoase, cedru si styrax.

Din topul preferintelor, bineinteles, nu lipseste Chanel. Acesta brand fiind indragit de Catherine Deneuve, care nu se poate niciodata decide intre Chanel No. 5, Chanel No. 19 si Chanel No. 22. Vedete precum Marilyn Monroe sau Nicole Kidman se lasa rasfatate de Chanel No.5 care este un simbol al bunului gust si este in present unul dintre cel mai bine vandut parfum din lume. Notele de top sunt compuse din aldehide, bergamota, lamaie, neroli si ylang-ylang. Inima bate in ritmuri de iasomie, trandafir, lacramioara si iris in timp ce baza este formata din vetiver, lemn de santal, vanilie, ambra si patchouli. 

Cam atat pentru astazi, curand veti putea citi si a doua parte!



Sursa: www.aromedelux.ro
          www.fragrantica.ro
          www.perfumeshrine.com

miercuri, 5 iunie 2013

Parfum de vacanta

Parfum de...  Italia

Vara aduce cu sine vacanta mult dorita. Da, vacanta, pentru ca vara nu vorbim despre inevitabilele city-breaks, ci de o vacanta bine impamantenita de doua saptamani.

Asa ca: vacanta de vara= Italia. Italia este perfecta deoarece aici gasesti de toate: istorie la fiecare pas, arta in aer liber, eleganta relaxata, ape albastre, cele mai savuroase mancaruri, totul imbracat in inconfundabilul „dolce far ninete” pentru ca doar in Italia poti face totul nefacand nimic. Italia este, prin excelenta, o destinatie aromata: mirosul de patina a istoriei, parfumul revolutionar al Renasterii, aroma de pizza proaspat scoasa din cuptor, aerul sarat de mare, parfumul inconfundabil de espresso...

Esentiale in bagajul de vacanta, pentru Italia, sunt: rochiile lejere, fluide, care flateaza corpul, sandale plate si platforme, pantaloni “sailor”, cateva tricouri lejere, palarie, ochelari de soare, crema cu FPS ridicat si parfumul Valentina de la Valentino. De ce acest parfum? Compozitia sa floral fructat orientala a fost ispirata de aromele Italiei si de strazile Romei. Este un parfum delicat, relaxat care, purtat dimineata, ofera un plus de energie iar seara, acea seductie rafinata de care au nevoie toate femeile. Poarta-l cand te opresti la Florenta sa admiri capodopera lui Michelangelo, David. Du-te sa vezi originalul in Accademia di Belle Arti Firenze, apoi plimba-te prin Piazza de la Signoria, admira Palazzo Vecchio si intra in Galeriile Ufizzi, pentru un regal renascentist. Fa o plimbare pe Ponte Vecchio la apus si ti vei dori sa te mai intorci in acest oras. Cu Valentina la brat porneste spre Roma. Roma este un muzeu in aer liber, pasesti pe istorie si admire capodopere la fiecare colt de strada. Cea mai buna mancare in Roma? Gelato.

Valentina este parfumul inspirat de acet oras, asa ca acum tu esti Valentina. Lasa-te invaluita de aromele de cedru atunci cand te plimbi pe Via Appia.  Aseaza-te pe marginea Fantanii Fluviilor din Piata Navona si admira perfectiunea sculpturilor lui Bernini. Intra in Panteon si vei fi coplesita de perfectiunea arhitecturala a unei cladiri vechi ce nu poate fi explicata nici astazi. Plimba-te prin domeniul Vilei Borghese si afla daca spui adevarul in Santa Maria di Cosmedin, la Bocca della Verita- intre noi fie vorba, este un capac de canal, dar povestea de iubire spusa de Audrey Hepburn si Gregory Peck este atat de frumoasa... Vedi Roma e poi muori. Si aici te vei mai intoarce. Dupa atatea frumuseti creeate de geniul uman este cazul sa-ti bucuri toate simturile cu perfectiunea naturii. Porneste spre coasta Amalfi, scufunda-ti privirea in albastrimea nemaivazuta a unei mari, scruteaza infinitul in care natura a pus un punct de ragaz- insula Capri- si imbata-te seara de seara cu arome de iasomie, glicine si portocali. Valentina este cu tine. Savureaza-i aromele exotice de iasomie si portocala pe o terasa din Positano. Plimba-te pe stradutele inguste si colorate din Sorrento, gusta un limoncello dulce, dulce de tot, seara pune-ti o rochie diafana, pulverizeaza cativa stropi din parfumul Valentina si vei fi cea mai frumoasa femeie din lume. Paraseste sudul cald, cu oameni veseli si parfum de flori si indreapta-te spre nord- centrul stilului in Italia. La Milano poarta o rochie dantelata si admira frumusetea Domului. Fa-ti rezervare si admira capodopera lui Da Vinci, Cina cea de taina, gazduita de manastirea Santa Maria Delle Grazie. Indreapta-te apoi spre orasul lagunelor- Venezia.  Danseaza invaluita de tonuri de vanilie si trufe ale parfumului Valentina in “cea mai frumoasa sala de bal a Europei” – Piata San Marco din Venetia. Plimba-te cu gondola, sarute-te sub Ponte Rialto si logodeste-te, macar in joaca, “pecetluindu-ti” iubirea cu un inel din sticla de Murano.

Valentina este Italia iar Italia iti ofera vara perfecta. Ofera-ti vara aceasta o vacanta de vis si revino, ori de cate ori simiti nevoia, gratie noului parfum semnat Valentino.