vineri, 29 martie 2013

Poarta parfumul corect!



De multe ori ne intrebam: oare purtam parfumul in mod corect? Aici vei gasi tot ce trebuie sa stii pentru a putea scoate in evidenta parfumul preferat!

Jumatate din placerea de a fi fata se imparte intre alegerea hainelor potrivite, bijuterii si bineinteles, parfumuri. Dar, ca orice altceva, cum stii daca ti-ai maximizat aroma parfumului?


Ce trebuie sa faci (sfaturi date din propria mea experienta):

Aplica parfumul pe piele, de preferinta dupa baie, atunci cand pielea este curata si porii sunt deschisi, in acest caz absorbtia parfumului se face in mod adecvat.

Mai putin este cu siguranta mai mult. Parfumul ar trebui sa atraga oamenii in jurul tau, nu invers (este groaznic sa mirosi pe cineva si la 10 minute dupa ce a parasit camera). Discretia este secretul in ceea ce priveste cantitatea. Daca folosesti un parfum cu pulvelizator aplica-l doar pe zonele cu puls. Aceste zone sunt incheieturile, decolteul, in spatele lobului urechii, pe gat, in zona cotului, in spatele genunchilor si pe interiorul coapselor. De ce? Deoarece sangele este mai aproape de suprafata, pielea este mai calda iar parfumul este difuzat mai repede.

Daca aroma ta preferata vine ca apa de parfum cel mai recomandat este sa pulverizezi de 2-3 ori in aer, de la aproximativ un metru distanta, si apoi sa treci prin norul creat.

Caldura se ridica, asa ca trebuie sa te parfumezi de jos in sus. Acest lucru permite mirosului sa dureze mai mult de-a lungul zilei.

Este o realitate faptul ca barbatii si femeile cu pielea uscata nu retin mirosurile la fel cum o fac cei cu pielea grasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiurile din piele se alatura uleiurilor parfumate, astfel creendu-se un proces mai lent de evaporare. Solutie: reaplica parfumul o data sau de doua ori pe zi sau inainte de aplicare foloseste o crema hidratanta.

Permite parfumului sa se usuce. Multi oameni se dau cu parfum si imediat se imbraca, obicei ce nu face decat sa stearga o parte din parfum si nu permite uscarea. Este nevoie de aproximativ o ora pentru ca parfumul sa se imbine perfect cu mirosul natural al pielii. Realist vorbind, nu are nimeni timp pentru asta, asa ca, cel mai bine, aplica parfumul direct dupa dus.

Fiti constienti de cate de multe mirosuri utilizezi intr-o chestiune de minute- sampon, balsam, gel de dus, lotiune de corp, deodorant, etc.- acest lucru duce la o amestecatura de mirosuri. Este aproape imposibil ca un parfum sa iasa in evidenta sau chiar sa dureze mai mult, atunci cand este amestecat cu altceva. In aceste conditii cea mai buna solutie ar fi sa-l asortati cu restul cosmeticelor. Incercati sa folositi produse cu aceeasi aroma, sau produse din aceeasi gama ca si parfumul vostru.

 Fiti constienti de vreme. In timpul lunilor de vara, mirosurile tind sa dureze mai mult, in timp ce in sezonul rece efectul este opus. In aceste conditii variaza cantitatea de parfum folosita.

Sper sa va fie de folos sfaturile date. :)
Fiti cu ochii pe blog pentru ca va urma o postare despre ce NU ar trebui sa faci niciodata cand vine vorba de un parfum!




joi, 28 martie 2013

Chanel No. 19



Parfumierul casei Chanel, Jacques Polge, relateaza o poveste despre crearea parfumului No.19.

In 1970, Coco Chanel (in varsta, atunci, de 87 de ani) purta parfumul Chanel No. 19, cand a fost oprita pe strada de catre un tanar. “Iesind din Ritz, am simtit brusc o mana pe umarul meu si m-am intors sa vad o fata necunoscuta. Eram pe punctul de a-i spune politicos sa nu ma deranjeze, cand mi-a spus, cu un accent american: “Ma scuzati, sunt cu doi prieteni care vor sa stie numele parfumului pe care il purtati” Sa fii oprita pe strada de catre un barbat la varsta mea, nu este chiar asa de rau, nu-i asa?”


In Chanel No. 19 gasesti fiecare strop de incredere care nu ar trebui sa-i lipseasca nici unei femei de succes, acel tip de incredere in propriile forte care nu te face sa pari aroganta. Compus de Henri Robert special pentru Coco Chanel, este unul dintre creatiile de temelie ale parfumeriei si personal unul dintre preferatele mele. Un iris cool si pudrat canta cu voce de soprana deasupra celui mai verde vetiver, alaturi de galbanum, iasomie si notele lemnoase care ii ofera un aer sofisticat aparte. Poate fi purtat in egala masura intr-o zi calduroasa sau intr-o zi ploioasa, iar aceasta caracteristica il face mai mult decat special. Eu prefer sa-l port primavara si cel mai mult imi place ca nu impune o atitudine prea eleganta cu haine sofisticate, ci mai degraba aceea atitudine casual dintr-o zi calduta purtand o camasa alba, lejera, parul despletit pe spate, relaxata si fara nicio grija. Ar fi o mare gresala sa-l asociezi cu un set de perle pompoase si costume rigide.



La momentul crearii (1970, parfumul a fost lansat in 1971), formula era compusa din galbanum iranian, bergamota naturala, lamaie si ylang-ylang. Inima lui Chanel No. 19 este construita cu o multime de trandafiri (15%), chiar mai multe lacramioare (20%) la toate agaugandu-se iasomie. Pana acum nimic nou sau ne mai intalnit, ba chiar, prin compozitia sa, a fost asemanat cu structura parfumului Madame Rochas sau L’Air du Temps.

Exista totusi trei factori care fac acest parfum unic si de necomparat:
1.       Nota predominanta de iris (esenta redata din uscarea rizomului florii de iris) care aici este ridicata de la statulul de sprijin la un adevarat pilon in compozitia parfumului.
2.       Supradoza de hedione (aproximativ 25%) avand ca rol principal difuzarea celorlalte note si confera parfumului acea ciudata prospetime, si
3.       Baza parfumului creata din 12% acorduri de vetiver lemnos.


Sursa: http://perfumeshrine.blogspot.gr/
          http://aromedelux.ro/ro/